Veel gestelde vragen

VragenHoe oud moet uw kind zijn voordat het op zwemles mag?

Uit onze ervaring blijkt dat dit kan vanaf 4 jaar. Wij hebben voor deze leeftijd gekozen omdat je toch voldoende kracht moet hebben, leren zwemmen is ook erg vermoeiend. Daarnaast moeten de kinderen ook kunnen begrijpen wat er wordt uitgelegd.

Wat mag u van ons verwachten?

Op de eerste plaats vinden wij het belangrijk dat uw kind plezier beleeft aan het leren zwemmen! Daarom geven wij les op een speelse wijze. Ook vinden wij het belangrijk, dat uw kind na het behalen van de diploma's blijft zwemmen (al dan niet in de vereniging) en ook overal durft te zwemmen.

Hoe gaan wij te werk bij de lessen voor het A-diploma?

De eerste zwemlessen bekijken wij of uw kind zich vrij in het water durft te bewegen. Net als op school delen wij de kinderen in groepen in. In iedere groep leren de kinderen een nieuw stukje techniek van de zwemslagen. Uw kind gaat door naar de volgende groep als het daar aan toe is. Uw kind begint op maandag en vlak voordat het op mag gaan voor het A-diploma schuift het door naar de donderdag.

Hoe lang duurt het voordat uw kind zijn A-diploma haalt?

Gemiddeld haalt een kind na ongeveer 1½ jaar het A-diploma. Deze tijd is gewoon nodig om het zwemmen goed onder te knie te krijgen. Als uw kind erg bang is kan het wat langer duren. Gun en geef uw kind de tijd om goed te leren zwemmen. Net als bij andere sporten zoals voetballen en turnen leer je niet alles in een korte tijd; maar je leert iedere keer weer iets meer en je wordt steeds beter.

Wat zou u kunnen doen?

Heel geduldig blijven en samen met uw kind een keertje extra gaan zwemmen, geen baantjes, maar gewoon plezier beleven in het water, bijvoorbeeld lekker van de glijbaan af. Dat kan bijvoorbeeld ook binnen onze vereniging tijdens het familiezwemmen op zondagochtend van 09.00 uur tot 10.00 uur. Dan hebben wij het hele zwembad ter beschikking.

Nog even alle voordelen voor uw kind op een rijtje

  • Je leert (goed) zwemmen
  • Je krijgt zwemles in kleine groepjes
  • Je krijgt les op vaste dagen en op vaste tijden
  • Je maakt nieuwe vriendjes
  • Je maakt deel uit van een vereniging
  • Papa, mama, broertje(s) en zusje(s) kunnen ook lid worden

Ga je door met B-diploma en C-diploma...

dan ben je welkom op donderdag en ook hier werken wij met groepjes